Wie zijn we?

Wij zijn een groep van enthousiaste burgers die bekommerd zijn om de kwaliteit van leven en samenleven in en rond het Stadspark. We geloven dat de verschillende gemeenschappen rond het Stadspark een unieke smeltkroes vormen en dat hieruit talloze synergiën en verrijking kunnen ontstaan. Kortom we gaan voor een “warmere’ buurt waar mensen mekaar kennen – aanspreken en solidair helpen waar nodig. We hebben niet alleen kritiek, maar willen proactief voorstellen naar het stads- en districtsbestuur uitwerken en waar nodig voeren we daar ook echt actie voor.

 

Online gebruiken we het netwerk van Hoplr en daar zijn nu al meer dan 300 buren op aangesloten. Het maakt de communicatie gewoon eenvoudig en makkelijk.

 

Een keer per maand komen we samen met het netwerk en iedereen is daar welkom !

Meestal vergaderen we in het Parklane zorgcentrum dat gelegen is aan de Van Eycklei 34.

Wat doen we?

SOS Stadspark - Waterzaak

Naast goede buurschap en een warmere samenleving – zijn we erg bekommerd om de kwaliteit van het leven in onze direct buurt – het Stadspark – het Theaterplein en het Centraal Station : alle drie top locaties – publieke ruimtes – waar we mekaar kunnen ontmoeten. We willen graag dat die publieke ruimtes properheid en ecologische kwaliteit uitstralen.

Daarom hebben we van het Stadspark ons eerste actiepunt gemaakt ! De hele binnenstad wordt sinds jaren geteisterd door een dalende grondwaterstand ten gevolge van ongecontroleerde grondwaterbemalingen zonder retour. Veel bemalingen zoals station, premetro, grote gebouwen – pompen jaar in- jaar uit 24/7  grondwater weg en dat zorgt voor de sterke daling van de grondwaterstand. Daardoor is overigens de geklasseerde stadsvijver “verdwenen” en sterven historische bomen vroegtijdig. Het hele ecosysteem komt onder druk te staan ! We hebben nu een actieplan klaar en verhogen de “druk op de ketel” om politiek oplossingen af te dwingen.  

De Waterzaak

De Antwerpse binnenstad wordt sinds jaren geteisterd door een dalende grondwaterstand. Daardoor is de geklasseerde stadsvijver “verdwenen” en sterven historische bomen vroegtijdig af.

 

Daarom is er nu een actiegroep voor een duurzaam integraal waterbeleid in Antwerpen.

© 2018 - Waterzaak

waterzaak.be gebruikt cookies om website statistieken te raaplegen.